Een nieuw perspectief, Video's

13 Vrouwen: Een nieuw perspectief: Aflevering 1. Judith & Bart Lankester

In deze aflevering van Een Nieuw Perspectief is Bart Lankester te gast, historicus, schrijver, uitgever en beginnend anarchist. Een gesprek over een van de eerste vrijheidsstrijdsters en feministes, het leiden van een burgerverzetsbeweging en alternatieven voor de inrichting van de samenleving.

https://www.triendehaan.com

Je kunt ons programma steunen via onderstaande link.

https://nieuwperspectief.backme.org/

Grote dank voor je gift, hoe klein dan ook. Wij zien het als steun voor ons werk en voor het maken van mooie nieuwe afleveringen.

EEN NIEUW PERSPECTIEF maakt complexe onderwerpen toegankelijk door gesprekken met pioniers; mensen met een visie en een plan, die al aan het bouwen zijn aan een samenleving waarin verbinding, zeggenschap en zingeving centraal staan. De onderwerpen die aan bod komen vormen samen het weefsel van de nieuwe maatschappij. Van directe democratie tot decentraal internet, van lokale betaalmiddelen tot nieuwe onderwijssystemen en van de waarde van kunst tot spiritualiteit en zingevingsvragen.

Judith Scholte – kunstenaar en kritisch denker – schrijft, zingt, maakt muziektheater en ontwikkelt creatieve concepten, waaronder Een Nieuw Perspectief – verandering van onderop. Een online mediaprogramma dat nieuwe invalshoeken biedt voor de uitdagingen van deze tijd.