Artikelen, Loes natuurlijk

De kracht van Klei/Loes Visser

Het is bekend dat de natuur ons talloze middelen biedt om onze gezondheid te versterken. Dat doet gezonde voeding, zuivere lucht maar er zijn ook middelen die we extra kunnen inzetten zoals Bentonietklei.

Bentonietklei is vulkanische as die zeer rijk is aan mineralen. Deze klei is sterk ontgiftend en kan zowel in- als uitwendig gebruikt worden.

Een bad in bentonietklei zet je lichaam aan het werk om zich te ontdoen van gifstoffen. Als je in zo’n bad ligt of een voetbad neemt, kan je aan de polsslag voelen wat het effect is want de hartslag gaat omhoog. Als je lichaam bezig is om te ontgiften, is het natuurlijk belangrijk om daarbij veel water of zuiverende thee te drinken zoals gemberthee, groene thee, hibiscusthee et cetera.

De wond gaat niet dicht….

Onlangs sprak ik iemand waarbij een wond niet wilde helen. Enige tijd geleden deed ik haar de suggestie om te proberen of bentonietklei haar kon helpen. Ze was enorm enthousiast en de wond is inmiddels genezen.

Een raar plekje op de huid…

Iemand had een plekje op de huid dat al lange tijd een beetje dik was maar het werd ineens wat groter en dikker. Dat is zorgelijk en reden om de huisarts om een verwijzing te vragen. Voordat zij daartoe besloot, probeerde ze bentonietklei uit.

Ze deed een beetje pasta van klei op een pleister, plakte dat op het plekje en liet dat een paar uur zitten. Al na de eerste keer bleek dit zichtbaar te helpen en na een paar herhalingen was het “plekje” zo goed als verdwenen.

Het zijn een paar voorbeelden van mogelijkheden om jezelf te helpen met goedkope, natuurlijke middelen.