Artikelen, Tuffie’s boekenclub

Een authentieke stem/Tuffie Vos

Het nieuwe internet tvkanaal 13 Vrouwen is een initiatief van Max von Kreyfelt van Café Weltschmerz, om vrouwen een platform te geven, een eigen geluid, in deze door mannelijkheid gedomineerde maatschappij. Max gelooft in de kracht van kwetsbaarheid en transparantie, intuïtie en gevoel, ofwel de zachte kracht van het vrouwelijke.

Met 4 vrouwen begonnen we in januari te brainstormen over ons doel: Een eigen authentieke stem geven als tegenkracht voor dat wat ons steeds sterker als realiteit wordt opgedrongen.

In plaats van daar tegen in opstand te komen en te strijden, laten we zien wie wij zijn, hoe wij denken en hoe wij in het leven staan. Vanuit het hart en vanuit verbinding.

Voor mij, gericht op de Nieuwe Tijd waarin vanuit Energie Bewust Zijn het mannelijke principe het vrouwelijke principe faciliteert, klonk het aanbod van Max om een zelfstandig vrouwenkanaal op te richten voor vrouwen en door vrouwen als muziek in de oren.

Het mannelijke wordt niet uitgesloten, nee, het mannelijke faciliteert dit. Hoe mooi is dat. Alle mannen zijn van harte uitgenodigd om te kijken wat het vrouwelijke bezielt. Hoe ze bezint en bemint. Hoe ze denkt en wat er allemaal mag ontstaan vanuit het vrouwelijke. Zonder macht. Zonder controle. Het is een heel avontuur, kan ik je zeggen. Met steeds meer vrouwen verbinden, een koers varen, verbinden en creëren.

Het vergt vertrouwen, blijkt steeds weer. Vertrouwen is heel lastig in een tijd waarin deze ons steeds meer wordt ontnomen. De vrouw en al het vrouwelijke in ons wordt nog steeds onderdrukt, nog steeds achter gesteld, vernederd, verkracht en vernietigd. Opgeofferd aan systemen, regels en protocollen.

13 Vrouwen geeft een stem aan de vrouw in haar zachte kracht en verbindt het vrouwelijke in ons allen.

Alle vrouwen van 13 Vrouwen en nee, het zijn er op dit moment nog geen 13, het is vooral een naam die een statement maakt,

hebben een missie, een passie en een achtergrond waar vanuit zij laat zien wat haar bezielt. Ze praat en vraagt vanuit haar hart en met wakker bewustzijn op wat er nu nodig is om het menselijke weer terug te krijgen. We hopen dat we daarmee kunnen verbinden en het draagvlak voor elkaar en het vrouwelijke in onze daaraan verarmde samenleving kunnen vergroten.

Iedere vrouw heeft een zelfstandig programma dat bij haar past. Zo vormen we een grote diversiteit aan invalshoeken en sferen, maar allemaal met de gemene deler dat we vrouw zijn en vanuit het vrouwelijke onze interesses willen delen.

We worden gefaciliteerd door Café Weltschmerz in de zin van dat we gebruik maken van hun mooie studio en ongelofelijk lieve en bevlogen mensen die ons ondersteunen met techniek, planning, website en de hele opzet van dit al, maar zijn een totaal zelfstandige unit.

Ieder programma krijgt ook ook een eigen doneerknop, zodat we zelfs binnen ons collectiefje zelfstandig zijn en daar ben ik zelf heel blij mee.

De website is overigens niet af: We zijn gisteren online gegaan, zodat we onszelf vast kunnen laten zien, als start om te kunnen gaan groeien en bloeien.

Ik heb gekozen om het programma Tuffie’s boekenclub te maken. Een wekelijks gesprek van 50 minuten waarin ik auteurs interview over hun boek. Er worden heel veel boeken geschreven die wel belangrijk zijn maar niet bekend en ook nooit bekend zullen worden. Ik heb nu vier prachtige, zeer uiteenlopende gesprekken gehad en ben er zelf helemaal vol van. Mijn interesse gaat uit naar het welzijn van mensen, innerlijke groei en spiritualiteit.

En natuurlijk, het allerbelangrijkst, de Nieuwe Tijd en Energie Bewustzijn! Er zijn daar zoveel mensen mee bezig zonder dat als zodanig te benoemen. Ik vind het heerlijk om dat te kunnen laten zien. Dit is nieuwe televisie. Volgens mij is zoiets er nog niet.

Mijn eerste gesprek is met Chantal van den Brink, al heel lang een lieve vriendin van mij. “Brieven van mijn ziel” raakt iedereen die haar boeken leest diep in het hart . Haar boeken zijn vaak aanleiding tot grote inzichten en transformatie, omdat Chantal een prachtige landkaart geeft van hoe en met wat je jezelf kunt helen van trauma en bevrijden van grote innerlijke onbewuste lasten. Ook dit gesprek, heb ik al terug gekregen, raakt mensen diep in het hart.

Ik ben heel blij en trots om bij een nieuwe ‘tribe’ te horen, die zich actief in zet voor een liefdevolle samenleving. Ik hoop dat dit vrouwelijke initiatief gesteund wordt door het mannelijke in iedereen en ben Max dankbaar dat hij ons deze kans heeft gegeven.

Tuffie Vos